Proč „nahý“? Protože se obejde bez složitého zdobení, což mu na kráse a lákavosti neubírá.
Suroviny
Na korpus
5 vajec
5 lžic horké vody
300 g cukru krupice
270 g polohrubé mouky
30 g kakaa
½ sáčku kypřícího prášku
Na krém
500g polotučného tvarohu
400 ml 30 % smetany
1 vanilkový pudink
8 lžic cukru moučka
250 g čerstvých jahodami
Postup
Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou. Pak do základu zlehka vmícháme směs mouky, kakaa a kypřicího prášku.
Těsto nalejeme do formy o průměru 22 cm a korpus pečeme 45 až 50 minut. Když vychladne, dvakrát ho prokrojíme.
Do mísy dáme smetanu, tvaroh, cukr i pudinkový prášek a krém krátce zašleháme ručním šlehačem.
Poté jím promažeme každé patro, které nezapomeneme doplnit pokrájenými jahodami. Dozdobíme povrch dortu jahodami, nebo i jiným ovocem.