Guláš jak má být a podzimní jídlo té nejvyšší třídy!
Suroviny
500 g jelení zvěřiny (krk či plecko)
100 g slaniny
1 cibule
1 lžíce oleje
1 stroužek česneku
½ lžičky sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
špetka kmínu, majoránky
vývar, můžeme nahradit vodou
sůl
Postup
Nakrájíme nadrobno cibuli a na slanině s olejem osmažíme do zlatova. Nakrájíme si maso na kostky, lehce osolíme a zasmahneme.
Přidáme papriku, kmín a podlijeme vývarem, nemáme-li, postačí i voda. Dusíme pod pokličkou do měkka. Šťávu necháme hodně odpařit.
Guláš v závěru zaprášíme moukou. Pokud máte strach z hrudek, rozmícháme si v hrnečku hladkou mouku s vodou do hladka a pomalu za stálého míchání přiléváme. V závěru přidáme majoránku a utřený česnek, znovu podlijeme a povaříme.