Vanilková panna cotta s lesním ovocem

Suroviny:

100 ml mléka

400 ml šlehačky

1 vanilkový lusk

1 a ½ plátku želatiny

80 g moučkového cukru

180 g mraženého lesního ovoce

50 ml bílého vína

20 g cukru krystal solamylu

Postup:
Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Do mléka dáme vyškrabanou dužninu a obal vanilkového lusku. Do kastrolu nalijeme polovinu smetany a mléko s vanilkou. Prošleháme a pomalu vaříme asi 10 minut. Pak vyjmeme vanilkový lusk, přidáme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Za občasného míchání necháme trochu zchladnout a vložíme na 20 minut do chladničky.

Do zbylé smetany vmícháme moučkový cukr a směs z chladničky. Rozdělíme do 4 misek a necháme hodinu chladit. Dáme vařit ovoce s vínem a zbylým cukrem, lehce zahustíme solamylem. Před podáváním ponoříme mističky se ztuhlým krémem krátce do horké vody, aby se směs uvolnila od stěn. Vyklopíme na talířek a přidáme horké ovoce.

reklama

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Sužuje Soukalovou velký strach o miminko?
nasehvezdy.cz

Sužuje Soukalovou velký...

Poslední měsíce nebyly...
Václav II. & kutnohorské stříbro: Připravil král mnichy o poklad?
epochaplus.cz

Václav II. & kutnohorské...

Mnich Antonín se právě prochází na kopci nedaleko...
Najde Randová díky Ulici konečně svou osudovou lásku?
nasehvezdy.cz

Najde Randová díky Ulici...

Zatímco se MARTINĚ RANDOVÉ...
Vzdušná prosvětlená klasika v mrakodrapu
rezidenceonline.cz

Vzdušná prosvětlená klasika...

Doslova jako výkladní skříň značky Minotti působí...
Byla Lily skutečně zázračné dítě?
skutecnepribehy.cz

Byla Lily skutečně zázračné...

Když byly naší dcerce čtyři,...
Vyvážel rumunský diktátor medvědy?
enigmaplus.cz

Vyvážel rumunský diktátor...

V bulharském pohoří Rodopy bylo objeveno několik...
PBG Studio in black
iluxus.cz

PBG Studio in black

Nejčastější barva, která převládá v šatníku žen...
Co je zač děsivá příšera Momo z Missouri?
epochalnisvet.cz

Co je zač děsivá příšera...

Drobounká dívenka jménem Doris myje v kuchyni...
Zlín: Baťa všude, kam se podíváš
epochanacestach.cz

Zlín: Baťa všude, kam se...

Východomoravská metropole...
Rýže s kuřecím masem a mandlemi
tisicereceptu.cz

Rýže s kuřecím masem a...

Lehounká rýže v orientálním stylu, která skvěle voní...
František Kupka začínal u malování pivních tácků
epochaplus.cz

František Kupka začínal u...

Otevře oči, ale myšlenkami je stále pevně upřen na...
Astrofotograf Petr Horálek: V Evropě zmizelo hvězdné nebe…
21stoleti.cz

Astrofotograf Petr Horálek: V...

Kdysi stačilo zaklonit hlavu, aby člověk...
0 shares