Hovězí maso se s červenou řepou velice příjemně snoubí. Guláš můžeme podávat s chlebem rýží, brambory či knedlíky.
Suroviny
400g hovězí maso
2 menší červené řepy
4 brambory
1 větší cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř, paprika sladká i pálivá, chilli, kmín
voda olej na smažení a olivový olej
Postup
Nakrájíme cibuli na drobno a dáme zlehka zasmažit na oleji, nejlépe ve větším hrnci.
Hovězí maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibulce.
Promícháme a dále přidáváme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme 2 střední lžíce červené papriky, trošku chilli a jen zlehka zasmažíme. Pak podlijeme cca 2 dcl vody, přiklopíme
pokličkou a necháme dusit zhruba cca 30–35 minut.
Oloupeme si brambory a řepu a nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky a přidáme k masu. Nesmíme zapomenout dolít vodou. Jeli maso měkké a brambory s řepou dovařené, už jen dochutíme. Na talíři můžeme ještě zakápnout trochou olivového oleje.