Čokoládová miska k nakousnutí

Jahody se šlehačkou… Kombinace, která osloví snad každého. A co teprve, když přidáte marcipán a pravou čokoládu!

Jak servírujete jahody se šlehačkou? Nejčastěji asi do skleněných pohárů. Zkuste změnu a vyrobte si naprosto originální čokoládovo-marcipánovou misku. Všechny chutě se dokonale prolnou a připraví vám nezapomenutelný gurmánský zážitek.

Co budete na misku potřebovat:

kvalitní čokoládu (alespoň 65%) * marcipán * oříšek másla *skleněnou misku * alobal * váleček a podložku na rozválení marcipánu * nádobu na rozpuštění čokolády * mašlovačku * a samozřejmě čerstvé jahody a pravou šlehačku

Jak na to:

1. Misku otočte dnem vzhůru a přikryjte ji alobalem.

2. Rozpusťte si kousek másla, kterým alobal potřete.

3. Rozválejte na tenký plátek kousek marcipánu a přehněte jej přes misku s alobalem.

4. Na marcipán opatrně nalijte rozpuštěnou čokoládu. Nechte pořádně ztuhnout.

5. Vytvořenou čokoládovo-marcipánovou misku sundejte i s alobalem ze skleněné misky, a pak velmi opatrně odejměte i alobal.

6. Pak už jen vytvořenou sladkou misku naplňte jahodami a ozdobte šlehačkou. Podávejte vychlazené.

Tip: Na misku používejte jen opravdu kvalitní čokoládu. Například čokoládová poleva dokonale přilne k alobalu a už ji z něj nesundáte.

Foto: Michaela Říhová

Štítky: , , , ,

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

0 shares