Vídeňský Sachrův dort

Suroviny

6 vajec

50 g kakaa

80 g cukru krupice

80 g cukru moučky

špetka soli

160 g hladké mouky

160 g másla

160 g čokolády na vaření

Na potření: 

1 sklenka meruňkové zavařeniny

Na polevu:

240 g čokolády na vaření

¼ l šlehačky

Postup: 

Našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny. Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh.

Obě hmoty pomalu spojíme a nakonec pomalu přisypeme mouku.

Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut. Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme zavařeninou. Celý korpus pak potřeme ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády.

Necháme ztuhnout.

reklama

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

PBG Studio in black
iluxus.cz

PBG Studio in black

Nejčastější barva, která převládá v šatníku žen...
Sužuje Soukalovou velký strach o miminko?
nasehvezdy.cz

Sužuje Soukalovou velký...

Poslední měsíce nebyly...
Najde Randová díky Ulici konečně svou osudovou lásku?
nasehvezdy.cz

Najde Randová díky Ulici...

Zatímco se MARTINĚ RANDOVÉ...
Vyvážel rumunský diktátor medvědy?
enigmaplus.cz

Vyvážel rumunský diktátor...

V bulharském pohoří Rodopy bylo objeveno několik...
Co je zač děsivá příšera Momo z Missouri?
epochalnisvet.cz

Co je zač děsivá příšera...

Drobounká dívenka jménem Doris myje v kuchyni...
Václav II. & kutnohorské stříbro: Připravil král mnichy o poklad?
epochaplus.cz

Václav II. & kutnohorské...

Mnich Antonín se právě prochází na kopci nedaleko...
Vzdušná prosvětlená klasika v mrakodrapu
rezidenceonline.cz

Vzdušná prosvětlená klasika...

Doslova jako výkladní skříň značky Minotti působí...
Rýže s kuřecím masem a mandlemi
tisicereceptu.cz

Rýže s kuřecím masem a...

Lehounká rýže v orientálním stylu, která skvěle voní...
František Kupka začínal u malování pivních tácků
epochaplus.cz

František Kupka začínal u...

Otevře oči, ale myšlenkami je stále pevně upřen na...
Zlín: Baťa všude, kam se podíváš
epochanacestach.cz

Zlín: Baťa všude, kam se...

Východomoravská metropole...
Byla Lily skutečně zázračné dítě?
skutecnepribehy.cz

Byla Lily skutečně zázračné...

Když byly naší dcerce čtyři,...
Astrofotograf Petr Horálek: V Evropě zmizelo hvězdné nebe…
21stoleti.cz

Astrofotograf Petr Horálek: V...

Kdysi stačilo zaklonit hlavu, aby člověk...
0 shares