S trochou dobré vůle můžeme pořád grilovat i na podzim. Přípravu na venkovní grilování vám usnadní praktické stojánky na příbory.
Vyrobíte si je sami z prázdných konzerv ze sterilované zeleniny. A vejdou se vám do nich nejen nože a vidličky, ale také ubrousky, grilovací nože a možná i něco navíc. A jako bonus je díky praktickému poutku unesete jen na jednom prstu.
Ušetříte si tím cestu, protože do ruky si zároveň můžete vzít třeba mísu s naloženým masem.
Co budete potřebovat
2 prázdné konzervy od sterilované zeleniny zbavené nálepek a dobře vymyté
barvu ve spreji
nůžky
režný provázek
můžete přidat i nějakou ozdobu
Postup práce
Očištěné plechovky opatrně ze všech stran nastříkejte barvou ve spreji. Nechte zaschnout a postup opakujte, dokud se nezbavíte všech nerovností a nedocílíte požadovanou barvu.
Nabarvené plechovky spolu od středu omotávejte provázkem. Ve středu si nechte asi 20 cm dlouhý volný kus, z něhož nakonec vytvoříte poutko. Provázek omotávejte ve tvaru osmičky střídavě kolem obou plechovek úplně natěsno.
Opakujte asi 3-5x a skončete rovněž uprostřed. Pak střed několikrát omotejte a zauzlujte k volnému konci provázku. Z obou konců vytvořte smyčku na pověšení.
Již samotné stojánky budou na stole působit zdobně. Pro větší parádu ale můžete na plechovky navěsit různé ozdoby (například plechové ptáčky, bílá plechová srdíčka a podobně).
Další tipy na jarní tvoření – například postup na výrobu něžného levandulového svícnu, který vám vydrží až do podzimu, nebo recept na osvěžující okurkovo-melounovou limonádu – najdete v knize Dobrá sezóna na jaře od autorek Michaely Riedlové a Denisy Sýkorové, kterou vydalo nakladatelství Albatros Media.
Zdroj: Dobrá sezóna na jaře (nakladatelství Albatros Media), Foto: Michaela Riedlová, Adam Zupko, Redakční úprava: Dana Pešková