Pokud používáte citron do omáček nebo na pokapání ryby, určitě ho nespotřebujete celý. Namočte ho do misky se studenou vodou a vložte do chladničky. Citron zůstane čerstvý i týden.
Druhá možnost je nakapat na talířek trochu octa a poloviny citronu dát řeznou stranou dolů.
Kupujete-li bio citrony, nezapomeňte, než budete vymačkávat, ostrouhat kůru. Uzavřete ji v krabičce nebo v sáčku a dejte do mrazáku. Kdykoliv budete péci něco, kam se citronová kůra dává, budete mít po ruce čerstvou.
Citron dokonale vymačkáte, když ho předtím zahřejete nebo proválíte na prkénku.
Citronovou šťávou můžete vyčistit prkénka, vály i plastové nádobí, které rádo přijímá pachy různých surovin.
Pachu v myčce se zbavíte, když před každým mytím vložíte do oddílu na příbory kůru z vymačkaného citronu.
Foto: Shutterstock