Jahody se šlehačkou… Kombinace, která osloví snad každého. A co teprve, když přidáte marcipán a pravou čokoládu!
Jak servírujete jahody se šlehačkou? Nejčastěji asi do skleněných pohárů. Zkuste změnu a vyrobte si naprosto originální čokoládovo-marcipánovou misku. Všechny chutě se dokonale prolnou a připraví vám nezapomenutelný gurmánský zážitek.
Co budete na misku potřebovat
kvalitní čokoládu (alespoň 65%)
marcipán
oříšek másla
skleněnou misku
alobal
váleček a podložku na rozválení marcipánu
nádobu na rozpuštění čokolády
mašlovačku
a samozřejmě čerstvé jahody a pravou šlehačku
Jak na to
Misku otočte dnem vzhůru a přikryjte ji alobalem.
Rozpusťte si kousek másla, kterým alobal potřete.
Rozválejte na tenký plátek kousek marcipánu a přehněte jej přes misku s alobalem.
Na marcipán opatrně nalijte rozpuštěnou čokoládu. Nechte pořádně ztuhnout.
Vytvořenou čokoládovo-marcipánovou misku sundejte i s alobalem ze skleněné misky, a pak velmi opatrně odejměte i alobal.
Pak už jen vytvořenou sladkou misku naplňte jahodami a ozdobte šlehačkou. Podávejte vychlazené.
Tip Paní domu: Na misku používejte jen opravdu kvalitní čokoládu. Například čokoládová poleva dokonale přilne k alobalu a už ji z něj nesundáte.
Text: Dana Pešková Foto: Michaela Říhová