Nedáte dopustit na svůj plynový sporák? Dobře děláte. Vaření na plynu se vám totiž vyplatí. O tom, proč jsou plynové hořáky a vaření na plynu tak oblíbené, a to nejenom v českých domácnostech, pojednávají následující řádky.
Plynové hořáky jsou oblíbené v domácnostech i profesionálních kuchyních
Plyn je oblíbenou součástí nejenom domácností, ale také profesionálních kuchyní. Věděli jste, že na plynové hořáky nedají často dopustit ani profesionální kuchaři?
Vlastně se není čemu divit. Vaření na plynu je totiž rychlé, efektivní a snadné. Na plynový hořák můžete položit prakticky libovolné nádobí a výsledkem bude uvařený pokrm.
Toto tvrzení například u indukčních vařičů neplatí – na indukci je totiž možné používat jen speciální hrnce a pánve.
Efektivní vaření se snadným ovládáním
Plynové hořáky jsou oblíbené také díky tomu, že se snadno reguluje plamen a jeho intenzita. Ihned po zapnutí je možné dosáhnout maximálního výkonu a nemusíte čekat, až se plotýnka prohřeje. Vaření i ohřívání pokrmů je tak snadné i rychlé zároveň.
Plynové sporáky jsou nejlevnější
Plynové vařiče a sporáky jsou výhodné také z pohledu ceny. Plynové sporáky patří k těm vůbec nejlevnějším, a protože jsou kvalitní, budou vám při správné péči dělat společnost řadu let a stále si zachovají svůj původní vzhled. Proč tedy kupovat dražší spotřebič, když vaření na plynu je tak pohodlné?
Užívejte si vaření na plynu a pečlivě se o svůj plynový sporák starejte. Při správné údržbě totiž bude vypadat stále jako nový.
Když k tomu připočteme fakt, že práce s plynem je pohodlná, snadná a efektivní, není důvod, proč plynový sporák vyměňovat za elektřinu.
To vám potvrdí také profesionální kuchaři, kteří na plamen nedají dopustit a ve svých restauracích jej preferují před elektrickými plotýnkami.
Zdroj obrázku: Chaikom / Shutterstock.com