Vietnamská „fantazie“ Pho

Suroviny na 4 porce vývaru:

3 morkové kosti

500 g hovězí oháňky

80 g čerstvého zázvoru

1 svitek skořice

2 cibule

5 hvězdiček badyánu

3–4 tobolky kardamomu

500 g hovězí kližky

sůl

Do polévky:

500 g falešné svíčkové, kýty či plece

4 porce rýžových nudlí

svazek koriandru

4 jarní cibulky

2 červené cibule

na plátky svazek zelené perily (vietnamské máty)

svazek mexického koriandru

balení klíčků mungo

3 chilli papričky

1 citron

Postup:

Kosti v hrnci, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, slijeme, kosti pořádně omyjeme a postup opakujeme – tentokrát už i s oháňkou. Ztlumíme plamen a sbíráme pěnu. Zázvor podélně rozpůlíme a naklepeme paličkou. S ostatním kořením a rozpůlenou cibulí ho opražíme nasucho na pánvi. Poté, co sebereme z vývaru všechnu pěnu, přidáme opražené koření, 2 lžíce soli, kližku, stáhneme plamen a vývar táhneme 5–6 hodin. Maso vaříme 2–3 hodiny, poté ho vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar na závěr dochutíme rybí omáčkou.

Vložka do polévky:

Vše připravíme dřív, než budeme polévku servírovat! Bylinky důkladně propláchneme v míse s vodou. Vařenou kližku či syrovou falešnou svíčkovou (kýtu, plec) nakrájíme na co nejtenčí plátky. Na talíř si připravíme klíčky mungo, mexický koriandr a zelenou perilu (jí se stonkem, jen ulomte dřevnatější část). Na další talíř dáme klíny citronu a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Nudle na hodinu namočíme do studené vody. Poté je půl minuty vaříme v sítku v horké vodě a rovnou rozdělíme do misek (ještě nabobtnají). Na nudle rozložíme maso a nasekaný koriandr, jarní cibulku i nakrájenou červenou cibuli. Vše zalijeme horkým vývarem a podáváme. Chuť polévky dotáhne citron a chilli. Pho se podává jako hlavní jídlo.

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Po tajemné seanci začala sestřenice rychle stárnout!
nasehvezdy.cz

Po tajemné seanci začala...

Kdo z nás by nechtěl alespoň trochu omládnout?...
Sladká pomazánka z kiwi
nasehvezdy.cz

Sladká pomazánka z kiwi

Kiwi je exotické ovoce, které je čím...
Tajemná místa: Co skrývá české a moravské podzemí?
epochanacestach.cz

Tajemná místa: Co skrývá...

Jedno staré rčení...
Ostré jako břitva: Žhavé kouzlo chilli papriček
epochaplus.cz

Ostré jako břitva: Žhavé...

Jsou exotické, alespoň jednou za život s nimi ale...
Znáte naše posvátné stromy?
epochanacestach.cz

Znáte naše posvátné stromy?

Už od pradávných...
Arcosanti: Vyhaslé město budoucnosti čeká na svou renesanci
epochaplus.cz

Arcosanti: Vyhaslé město...

V roce 1969 obohatí italský architekt...
Včely nekontrolovatelně vymírají: V blízké budoucnosti mohou zcela vymizet
enigmaplus.cz

Včely nekontrolovatelně...

Nová studie provedená v Argentině odhalila, že od 90....
Praha poprvé přestěhovala kapli o 31 metrů
epochalnisvet.cz

Praha poprvé přestěhovala...

Praha chystá přestavbu vltavského nábřeží u...
Česko umí monitorovat šíření britské varianty COVID-19
21stoleti.cz

Česko umí monitorovat šíření...

PCR testy společnosti DIANA Biotechnologies...
0 shares