Roláda s čokoládou

Suroviny:  4 velká vejce (bílky a žloutky zvlášť)  100 g cukru moučky  2 lžíce holandského kakaa  špetka soli  trocha másla Na náplň:  1–2 kelímky 33% smetany  1–2 lžíce cukru moučky  50 g kvalitní tmavé čokolády

Postup: Rozpálíme troubu na 200 °C. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a potom vsypeme přes jemné sítko kakao a promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do hmoty. Ihned rozetřeme stěrkou na plech vyložený pečicím papírem, který je potřený máslem.

Pečeme zprudka 5 minut. Těsto musí zůstat vláčné. Jakmile začnou okraje jevit známku upečení, vyjmeme z trouby, stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu s cukrem a nakonec do ní vmícháme čokoládu.

Plát upečeného těsta potřeme šlehačkou, okraje necháme volné a pomocí papíru po delší straně srolujeme. Necháme ztuhnout v chladničce a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem. TIP: Místo čokolády můžeme do šlehačky přidat ovoce, oříšky nebo ji ochutit likérem.

Aby náplň nevytekla, použijeme smetanu s nejméně 33 % tuku (klidně i tučnější), pro jistotu do ní můžeme přidat ještě ztužovač.

reklama

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Láska na dlouhou trať
skutecnepribehy.cz

Láska na dlouhou trať

Oliver mě fascinoval už od...
Nejpodivnější alergie na světě: Co všechno může lidský organismus krutě potrápit?
epochaplus.cz

Nejpodivnější alergie na světě:...

Člověk nemusí být alergický jen na kvetoucí trávy...
Francouzský medový koláč
tisicereceptu.cz

Francouzský medový koláč

Suroviny na těsto 200 g hladké...
Migrénu lidé tají, v práci ji neberou vážně
21stoleti.cz

Migrénu lidé tají, v práci ji...

Nechápavé a často výsměšné reakce zaměstnavatelů a...
Prague Caviar Week za dveřmi
iluxus.cz

Prague Caviar Week za dveřmi

Pravý kaviár bývá označován za černé...
Růžová: Vetřelec mezi barvami?
epochaplus.cz

Růžová: Vetřelec mezi barvami?

Žádná jiná barva v sobě nenese tolik rozporů a...
Chce společný přírůstek s Forejtem?!
nasehvezdy.cz

Chce společný přírůstek...

Svou lásku k sympatickému...
Křídlová dveřní klasika
rezidenceonline.cz

Křídlová dveřní klasika

Hodí se všude, kde máme na otevírání tohoto typu dveří...
Krále na útěku udal průkopník parašutismu
epochalnisvet.cz

Krále na útěku udal...

Poštmistr Drouet sleduje dění na ulici a...
Mají už jeden druhého plné zuby?
nasehvezdy.cz

Mají už jeden druhého plné...

Dlouho to vypadalo, že čím...
Kdo vyrábí „Neptunovy koule“?
enigmaplus.cz

Kdo vyrábí „Neptunovy koule“?

Turisty často u Středozemního moře překvapí velké...
Léto v Brně: Tipy na autentické prohlídky
epochanacestach.cz

Léto v Brně: Tipy na...

Tuzemská dovolená bude...
0 shares