Marinovaný skopový špíz

Suroviny na 6 porcí:

1 kg libového skopového masa (na kostky asi 2,5 cm)

2 lžíce citronové šťávy

sůl

6 najemno nasekaných stroužků česneku

2 lžičky čubrice

2 lžičky najemno nasekaného čerstvého zázvoru

4 najemno nasekané čerstvé červené nebo zelené chilli papričky

2 lžičky mletého římského kmínu

2 lžičky mletého koriandru

1 lžička kurkumy

3 nahrubo nakrájené velké cibule

2 lžíce rostlinného oleje

3 velká nakrájená rajčata

2 lžičky zrnek římského kmínu

2 lžíce nakrájeného čerstvého koriandru

rozmarýn

Postup: Nakrájejte skopové, podle chuti osolte, přidejte citronovou šťávu, polovinu česneku, polovinu zázvoru, polovinu chilli, polovinu římského kmínu i mletého koriandru a kurkumu, všechno dejte do misky a důkladně promíchejte. Zatěžkejte, přikryjte a nechte asi 3 hodiny marinovat. Do mixéru nebo šlehače dejte cibuli a rozmixujte do hladké pasty.

Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte zbytky česneku, zázvoru a chilli, na mírném ohni za stálého míchání smažte asi 1 minutu.

Vmíchejte cibulovou pastu a duste asi 7–10 minut, dokud cibule nezměkne a nezhnědne.

Přidejte rajčata a vařte dalších 10 minut, dokud nezměknou a nevytvoří kaši. Přisypte zbytek koření – mletý římský kmín, mletý koriandr, kurkumu, zrnka římského kmínu a čerstvý koriandr. Poduste dalších 5 minut. Na 12 špejlí lehce potřených olejem napíchejte kousky skopového. Posypte čubricí a drceným rozmarýnem. Pečte na středně rozpáleném grilu asi 7–10 minut, dokud maso není hotové.

Servírujte v misce a omáčku buď přelijte přes kebab, nebo ji servírujte zvlášť v misce.Podávejte s Avarem, ostrou pikantní rajčatovou nebo cibulovou omáčkou.

reklama

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Kdo vyrábí „Neptunovy koule“?
enigmaplus.cz

Kdo vyrábí „Neptunovy koule“?

Turisty často u Středozemního moře překvapí velké...
Migrénu lidé tají, v práci ji neberou vážně
21stoleti.cz

Migrénu lidé tají, v práci ji...

Nechápavé a často výsměšné reakce zaměstnavatelů a...
Láska na dlouhou trať
skutecnepribehy.cz

Láska na dlouhou trať

Oliver mě fascinoval už od...
Chce společný přírůstek s Forejtem?!
nasehvezdy.cz

Chce společný přírůstek...

Svou lásku k sympatickému...
Růžová: Vetřelec mezi barvami?
epochaplus.cz

Růžová: Vetřelec mezi barvami?

Žádná jiná barva v sobě nenese tolik rozporů a...
Mají už jeden druhého plné zuby?
nasehvezdy.cz

Mají už jeden druhého plné...

Dlouho to vypadalo, že čím...
Křídlová dveřní klasika
rezidenceonline.cz

Křídlová dveřní klasika

Hodí se všude, kde máme na otevírání tohoto typu dveří...
Prague Caviar Week za dveřmi
iluxus.cz

Prague Caviar Week za dveřmi

Pravý kaviár bývá označován za černé...
Krále na útěku udal průkopník parašutismu
epochalnisvet.cz

Krále na útěku udal...

Poštmistr Drouet sleduje dění na ulici a...
Francouzský medový koláč
tisicereceptu.cz

Francouzský medový koláč

Suroviny na těsto 200 g hladké...
Nejpodivnější alergie na světě: Co všechno může lidský organismus krutě potrápit?
epochaplus.cz

Nejpodivnější alergie na světě:...

Člověk nemusí být alergický jen na kvetoucí trávy...
Léto v Brně: Tipy na autentické prohlídky
epochanacestach.cz

Léto v Brně: Tipy na...

Tuzemská dovolená bude...
0 shares