Horký mrkvový krém

Suroviny:  250 g mrkví  1 velká brambora  1 čajová lžíce másla  400 ml zeleninového vývaru  1 polévková lžíce kvasnic  kari na špičku nože  2 polévkové lžíce crème fraîche – zakysané smetany 30%  sůl a bílý pepř  2 polévkové lžíce nasekané petržele nebo koriandru

Postup: Oloupeme mrkev a brambory, umyjeme je, nakrájíme na malé kousky.

Rozehřejeme na pánvi máslo. Podusíme v něm zeleninu. Nalijeme vývar a všechno asi 15 minut povaříme. Polévku zahustíme na pyré kvasnicemi, ochutíme kari, solí a pepřem. Podáváme s crème fraîche a petrželí.

.

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

10 nejkrásnějších stanic metra na světě
epochalnisvet.cz

10 nejkrásnějších stanic...

Metro už je dnes ve větších městech běžným...
Audio průvodce To je Brno III. přináší pohled na brněnský industrial
epochanacestach.cz

Audio průvodce To je Brno III....

Třetí autentický...
Tajemné hrady: Krvavá nevěsta
enigmaplus.cz

Tajemné hrady: Krvavá nevěsta

Hrad Lichnice v Železných horách. Právě tady se...
Rozdělí je velký věkový rozdíl?
nasehvezdy.cz

Rozdělí je velký věkový...

Jedna z nejznámějších moderátorek LUCIE...
Experimenty na mezinárodní vesmírné stanici s pomocí Česka
21stoleti.cz

Experimenty na mezinárodní...

Létání do vesmíru i pobyt v něm se už...
Senior Pointy pomáhají s registrací k očkování
epochaplus.cz

Senior Pointy pomáhají s...

Senior Pointy se houfně zapojují do pomoci...
Nehoda, která nás skoro rozdělila
nasehvezdy.cz

Nehoda, která nás skoro...

Celé mládí jsem měla smůlu na partnery....
Siemens představil ultra výkonnou dobíjecí stanici
epochaplus.cz

Siemens představil ultra...

Společnost Siemens Smart Infrastructure představila novou...
České Slezsko: Překrásné hrady a zámky
epochanacestach.cz

České Slezsko: Překrásné...

Pokud jste milovníky...
0 shares