Burek plněný masem

Suroviny na 8 porcí:

500 g hladké mouky

1 vejce

1–2 lžíce oleje

1 čajová lžička octa

trochu vlažného oleje na potírání těsta

Na náplň:

2 cibule

2 lžíce oleje

500 g mletého masa

sůl

mletý černý pepř

1 vejce

Postup:

Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji v pánvi. Přidáme mleté maso a orestujeme ho. Osolíme, opepříme a odstavíme. Když zchladne, vmícháme do něj vajíčko. Hladkou mouku prosejeme do mísy. Přidáme špetku soli, vejce, olej a pár kapek octa. Přilijeme asi 200 ml vody a zaděláme hladké nelepivé těsto.

Připravené těsto potom rozdělíme na dvě poloviny, z každé modelujeme bochníček. Tyto bochníčky potřeme teplým olejem, přikryjeme a necháme přibližně 30 minut odpočinout. Z každého kusu těsta vyválíme a pak rukama vytáhneme tenký plát. Naplníme je masovou směsí, svineme do závinu, stočíme do šneka a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Včely nekontrolovatelně vymírají: V blízké budoucnosti mohou zcela vymizet
enigmaplus.cz

Včely nekontrolovatelně...

Nová studie provedená v Argentině odhalila, že od 90....
Česko umí monitorovat šíření britské varianty COVID-19
21stoleti.cz

Česko umí monitorovat šíření...

PCR testy společnosti DIANA Biotechnologies...
Znáte naše posvátné stromy?
epochanacestach.cz

Znáte naše posvátné stromy?

Už od pradávných...
Praha poprvé přestěhovala kapli o 31 metrů
epochalnisvet.cz

Praha poprvé přestěhovala...

Praha chystá přestavbu vltavského nábřeží u...
Svému manželovi obětovala úplně všechno!
nasehvezdy.cz

Svému manželovi obětovala...

Vztah Heidi Janků a jejího o třicet let...
Sladká pomazánka z kiwi
nasehvezdy.cz

Sladká pomazánka z kiwi

Kiwi je exotické ovoce, které je čím...
Tajemná místa: Co skrývá české a moravské podzemí?
epochanacestach.cz

Tajemná místa: Co skrývá...

Jedno staré rčení...
Arcosanti: Vyhaslé město budoucnosti čeká na svou renesanci
epochaplus.cz

Arcosanti: Vyhaslé město...

V roce 1969 obohatí italský architekt...
Ostré jako břitva: Žhavé kouzlo chilli papriček
epochaplus.cz

Ostré jako břitva: Žhavé...

Jsou exotické, alespoň jednou za život s nimi ale...
0 shares